Toris sammusid ja traavisid hobused võidu

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eilsetel tõuhobuste sõidu- ja jõudluskatsetel Tori hobusekasvanduses olid esimesed esinejad Tori tõugu mära Ame (tagumine), keda juhtis Peeter Nurmik, ja täkk Hoius-Hatiitos Enn Ehasaluga kutsaripukis.
Eilsetel tõuhobuste sõidu- ja jõudluskatsetel Tori hobusekasvanduses olid esimesed esinejad Tori tõugu mära Ame (tagumine), keda juhtis Peeter Nurmik, ja täkk Hoius-Hatiitos Enn Ehasaluga kutsaripukis. Foto: Ants Liigus

Tõuhobuste jõudluskatsetel esitlesid aretajad Tori, Eesti ja Eesti raskeveo märasid ning täkke, kes näitasid end kohtunikekogu ees vankriveol sammu ja traavi liikudes ning raskusi vedades.

Hobustel tuli traavisõidus läbida kilomeeter aja peale, olenevalt tõust vedades järel 400–500 kilogrammi kaaluvat sõiduvankrit, seejärel liikuda kilomeeter sammusõidul, vedades järel ligikaudu tonnist raskust ilma traavile üle minemata. Hobused ei tohi katsetel aiste vahel vigurdada ega võistlusrajalt kõrvale põigata või oma kutsarit eesli kombel koos vankriga talli vedada.

Isegi täkud pidid tõestama, et pole pelgad kopliiludused, vaid vankriaiste vahel kuulekaiks harjutatud, töötahtelised ja taltsad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles