“Selle kevade jäätis on värskest rabarberist, jaanipäevaks pakun kreemist marjajäätist, aga talvel müüs hästi pohla toormoosi ja tumeda riivokolaadiga jäätis,” räägib kümneid mahejäätise sorte välja mõelnud Sepa mahetalu perenaine Nele Tamm.
Tellijale
Mahetalu pakub suvist einet murul
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mahetalu perenaine suudab päevas valmistada kuni kümme kilo naturaalset jäätist, kus pole kasutatud säilitusaineid ja stabilisaatoreid: seal on mahemunakollased, suhkur, mahekoor, natuke mahepiima ja lisand vastavalt jäätisele. Külmkapis seisab selline toode pool aastat ja kauemgi. “Minu klientide seas on lapsi, kes ei talu poepiima, küll aga homogeniseerimata talupiima,” märgib mahetootja.