Ants Link: Kus on minu maja ja auto?

Ants Link
, Treimani talumuuseumi omanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Just nii küsis illegaalselt Eestisse imbunud must. Viimasel ajal on päevakorral kaks küsimust: riigieelarve ja Aafrikast pärit põgenikud. Toonitatakse, et kui eestlased lasid suure sõja jalust jalga, põgeneti samasugusesse kultuuriruumi (Rootsi, Kanada, USA). Vähesed jõudsid Aafrika randa. Sotsiaaltoetustest ei teadnud keegi unistada.

Nüüd, kui võtame musti kitsekarjuseid enda ülal pidada, peab neile maksma iga kuu vähemalt Eesti keskmise palga. Tore on, kui mulle jalutab Pärnu linnas vastu neeger, kellele riik kulutab 1000 eurot, aga mina, vana tola, saan 44 tööaasta eest alla 300 euro. Kust võetakse jutt, et kõik need noored mehed on sõja eest põgenenud. Seda musta rahvast võib tulla miljoneid, sest nad teavad oma õigusi. Viimati ütles tuttav, et Soomes on immigrantide seas levinud suhtumine, et miks ennast tööga vaevata, kui riigi abist elab lahedasti ära.

Las nüüd mekivad oma töö vilju need riigid, mis aastasadu on Aafrika mandrilt paksu koort nillinud. Eestlased pole Mustal Mandril kunagi kedagi ekspluateerinud, erinevalt näiteks Hispaaniast, Inglismaast, Portugalist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles