Kohvihoovik mängib kohvisõprade meeltega

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barista Inger Udekülli sõnutsi on kohvimaailm niisama põnev kui veinimaailm, kui mitte paeluvamgi. Kohvitüüpidest ja kohvivalmistamise viisidest võib kõnelda lõputult.
Barista Inger Udekülli sõnutsi on kohvimaailm niisama põnev kui veinimaailm, kui mitte paeluvamgi. Kohvitüüpidest ja kohvivalmistamise viisidest võib kõnelda lõputult. Foto: Urmas Luik

“Eesti inimesed alles avastavad, kui põnev kohvimaailm tegelikult on,” sõnab barista Inger Udeküll, asudes valmistama Chemexi meetodil filtrikohvi.

Sellest, mida Chemexi filtrikohv endast kujutab, teeme juttu allpool, esmalt lubage aga tutvustada Kohvihoovikut – verivärsket tulijat Pärnu südalinna kohvikuturul. Teistest omasugustest eristub paik selle poolest, et tegemist on erikohvile spetsialiseerunud kohvikuga.

Udekülli kogemuse põhjal on Eesti inimestele mõiste “erikohv” veel võõravõitu, aga mujal teatakse hästi, mis peitub sõnapaari “specialty coffee” taga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles