Starman avas Pärnus uue digivõrgu

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Starman avas uue digitelevisiooni võrgu Pärnus, tuues linna ligi 160 telekanalit, kiire 30megabitise interneti ning ainsana Eestis personaalse teenuspaketi koostamise võimaluse.

Starmani juhatuse liikme Indrek Ildi sõnul ulatub ettevõtte uus võrk Pärnus ühtekokku 7000 koduni.

„Kui 1. juulil lülitati kõikjal Eestis välja vana analoogtelevisiooni saatjad ning tavaantenni kaudu näeb telepilti nüüd vaid digitaalselt, jätkab Starman digipööret kaabelvõrkudes,“ lausus Ild. „Sel sügisel avame digivõrgud kokku kümnes linnas ja asulas, mille järel on praktiliselt kogu meie kaabelvõrk kaetud digitaalse telepildi võimalusega. Peale selle suureneb neis paikades teleprogrammide valik, kasvab koduinterneti kiirus ning tulevad tasuta telefonikõned koos täielikult personaalse teenuspaketi kokkupaneku võimalusega.“

DigiTV, kiire interneti ja personaalsete teenuspakettide pakkumiseks paigaldas Starman Pärnusse uued ülekandeseadmed ning ehitas moodsa valguskaablivõrku.

Uus võrk tõi Pärnusse 157 digitaalset telekanalit ning võimaluse koostada täielikult personaalne telekommunikatsiooniteenuste pakett. Hiljuti turule toodud Starman Stardiga saab iga klient valida oma paketti sobivad teenused ning määrata näiteks internetiühenduse kiiruse, telekanalite hulga, tasuta telefonikõnede mahu ja soovi korral lisateenused. Eestis on Starman ainus püsivõrgu operaator, kes personaalse teenuspaketi kokkupaneku võimalust pakub.

Samuti on Pärnus nüüd võimalik vaadata üliselge pildi ja ruumilise stereoheliga HDTV (High Definition Television) telekanaleid. Starman näitab HD täisformaadis maailma ühte populaarsemat teadus- ja looduskanalit National Geographic HD, Euroopa juhtivaid spordikanaleid Eurosport HD ja Eurosport 2 HD, ajalookanalit History HD, ekstreemspordile keskenduvat Rush HD-d, kultuurikanalit Arte HD, elavat muusikat esitavat telekanalit I-Concerts HD ning kõrgeraldusega formaati üleskonverteerituna kodumaist ETV esimest programmi.

Internetiühenduste maksimumkiirus kasvas Pärnus 30 megabitini sekundis, lisaks tõusid kordades teistegi internetipakettide kiirused. Telefoniteenuste osas hakkas Starman piirkonnas pakkuma piiramatut arvu tasuta kõnesid kõigisse Eesti tavatelefonivõrkudesse ning 200 minutit tasuta kõnesid kõikjale üle maailma.

Digitelevisiooni vaatamiseks vajaliku digiboksi saab üheaastase kliendilepingu korral Starmanilt tasuta. DigiTV võrgus saab kasutada ka salvestavaid digibokse, millega on võimalik koostada täielikult reklaamivaba ja telekavadest sõltumatu personaalne teleprogramm. Salvestavat digiboksi pakutakse ka kuutasulise teenusena.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles