Parhillaki!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kõigis meediakanaleis selgitatakse rahvale, et euro tulek hindu ei tõsta, see olevat lausa keelatud ja järelvalve range. Kahjuks on hinnad tegelikkuses tõusnud lausa tundidega juba tükk aega. Siililegi on selge, et see toimub seoses euro-ootusega. Ahnus ei anna häbeneda, nagu ütlesid juba meie esivanemad.

Oma kõnes riigikogule ei saanud presidentki jätta asjast rääkimata, kuigi riigikogu liikmete sissetulekute kõrval ei mängi hindade tõus niikuinii mingit rolli ja valimiskampaania käib täie auruga.

IRLi küsitluslehel oleva poolt tahaks hääletada suisa kahe käega. Kahjuks on 20aastane kogemus näidanud, et ilusad ideed ja lubadused surevad suures osas enne sündi riigi vaesuse ja omavahelise ärapanemise tõttu, mitte valijate oskamatuse pärast valida.

See selleks, aga hinnad on üldse ühed müstilised suurused, mis võetakse vist ei kusagilt. Sama firma kauba hind erineb kaupluseti lausa kordades. Hind ja kvaliteet ei klapi omavahel juba ammu.

Konkurentsiga, mis pidavat hindu ohjeldama, on asjad hoopis tagurpidi, sest solidaarsus segab vahele. Kui ühes tanklas bensiini hind kerkib, toimub sama konkurentide juures.

Maailmaturu hinnatõus mõjub meil kohe, languse puhul ei juhtu niipea midagi. Seega on mõttetu soovitada ostjale tarka valikut. Tundub, et meie majandusel on patareid tagurpidi sees. Palku, pangaarveid ja pensione on aeg-ajalt külmutatud nii meil kui mujal. Võib-olla pole hilja seda teha toidu ja toasooja hinnaga, kuni kroon veel maksab.

Andku taevas rahvale nõu, mõistust ja jõudu oma eluga toime tulla! Ehk juhtub hindadega midagi positiivset, kui meie ilusad rahatähed on külmade ja tähtsate eurode vastu vahetatud. Ehk õnnestub kunagi majanduse patareid õigetpidi keerata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles