Juhtkiri: Punase torni avamisest

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Pärnu giidid, kelle tegemistest ja linnanägemisest paari päeva eest juttu tegime, märkisid, et neile teeb enim tuska suvepealinna väärtuslikem keskaegne ehitis Punane torn. Õigemini tõik, et seda ajalooliselt olulist ehitist, mida kõik turismibrošüürid kindlasti vaadata soovitavad, tegelikult vaatama ei pääse.

Jah, tuleb tunnistada, et giidide tusameel on põhjendatud, eriti kui lisada piinlikkustunne, mis neid valdab Punast torni Hospidali tänava poolt linnakülalistele näidates. Seal on linnatänav keskaegse kombe kohaselt koristamata ja maltsa ning nõgestesse kasvanud. Jääb üle rõõmustada, et sinna reovett ei kallata.

Punast torni on läbi aastate püütud elama panna. Eraettevõtjad on ajaloomälestise suurte ootustega rendile võtnud, seal antiikesemeid müünud, kohvikut pidanud või kunsti näidanud, aga viimaks ikka elule alla vandunud ja lahkunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles