Noor pere rajab Jõesuu külla siidri- ja veinitalu

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vasemalt Karmo, siis pesamuna Gloria, taga seismas Marleen ja ema Veranika kätest hoiab kinni Roland. Haasa pere tagant paistab 100aastane talumaja, kuhu noored oma viinamarja- ja õunaistandusest ümbritsetud kodu rajavad.
Vasemalt Karmo, siis pesamuna Gloria, taga seismas Marleen ja ema Veranika kätest hoiab kinni Roland. Haasa pere tagant paistab 100aastane talumaja, kuhu noored oma viinamarja- ja õunaistandusest ümbritsetud kodu rajavad. Foto: Urmas Luik

Noorte inimeste maaletuleku lood kipuvad üsna ühte kanti: linnaelust saab villand, hing igatseb oma muruplatsi ja maja ning siis pagetaksegi asfaldi ja linnakivide vahelt looduse rüppe.

Tori valla Jõesuu küla (uus)asukate Karmo ja Veranika Haasa lugu on aga eriline: nemad elasid enne Jõesuusse kolimistki maal ja oma majas.

Tõmbekeskuste kontekstis mitte küll nii pärapõrgus nagu Jõesuu pealinnast vaadatuna paistab, vaid Tallinna külje all Harku vallas Viti külas, kuid sellegipoolest tähendas harjunud elukorralduse järsk muutmine kolme väikese lapsega perele üsna kardinaalset pööret.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles