Spordistipi nimekirjas troonivad pärnakad

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Jaanson (vasakul) ja Tõnu Endrekson arvati kõrgeima stipendiumi saajate hulka.
Jüri Jaanson (vasakul) ja Tõnu Endrekson arvati kõrgeima stipendiumi saajate hulka. Foto: Raigo Pajula/Postimees

Kultuuriminister Laine Jänes kinnitas riigi spordistipendiumide komisjoni ettepaneku ja määras 2010. aasta teise poolaasta riiklikud spordistipendiumid. 58 stipendiaati esindab 27 spordiala, stipendiumideks kulub teisel poolaastal 840 000 krooni.

5000 krooni kuus saab riigilt stippi kuus sportlast ja on märkimisväärne, et nad kõik on kas pärnakad, Pärnuga tihedalt seotud või meilt pärit. Need kõrgeimalt hinnatud on kettaheitja Gerd Kanter, suusataja Andrus Veerpalu ning sõudjad Tõnu Endrekson, Jüri Jaanson, Allar Raja ja Kaspar Taimsoo.

3000 krooni saab samuti kuus sportlast, nende seas pärnulannast sõudja Kaisa Pajusalu ja Kilingi-Nõmme päritolu Mikk Pahapill.

2000 krooni saajaid on 46, pärnakatest on nende seas purjetajad Marjaliisa ja Elise Umb, vibulaskur Reena Pärnat ja rannavõrkpallur Rivo Vesik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles