Leivanädal tõi pered Mai lasteaeda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leivanädala perepäev Pärnu Mai lasteaias.
Leivanädala perepäev Pärnu Mai lasteaias. Foto: Mai lasteaed

Leivanädala raames toimus 6. oktoobril Pärnu Mai lasteaias perepäev, kus kaasa lõi ligi 150 perekonda. Lõbusast õhtust võtsid osa nii lapsed ise kui nende õed-vennad, emad-isad ja vanaemad-vanaisad.
 

Tegus on juba terve see nädal olnud! Esmaspäeval alustati leiva küpsetamisega. Et suurem osa õpetajatest ei julgenud juuretisega rinda pista, mindi kergema vastupanu teed ja kergitati tainast pärmiga. Retseptki polnud saladus. Iga soovija võis selle seinalehelt maha kirjutada.

Kõik lapsed olid leivateol agarad abimehed. Polnud ühtki neist, kel ninaots jahust või sõrmed taignast puutumata oleks jäänud. Suure innuga oodati leivataigna kerkimist, veelgi suurema innuga sooja leiva ahjust välja võtmist. Terve lasteaed oli leivalõhna täis. Ja maitses hää!

Teisipäeval aga ootas kooliminejaid ees käik leivakombinaati. Lastel oli palju uut ja huvitavat uudistada. Päris iga päev ju ikka nii suuri masinaid ei näe. Iga päev ei saa ka ahjusooja leiba maitsta. Ja kui ahvatlevad on saiad ja pirukad ahjudes. Praegugi tagasi mõeldes läheb suu vesiseks ning neelud hakkavad käima.

Kolmapäeval  ehk perepäeval läks aga veelgi põnevamaks. Terve õhtupooliku said kõik pered koos meisterdada looduslikust materjalist loomakesi, pihlakamarjadest keesid ja leheusse. Koos trükiti-maaliti, orienteeruti lasteaia siseruumides ning mekiti meie endi küpsetatud leiba. Kõrvale pakuti suvesaaduste hoidiseid. Kindlasti oli põnev võrrelda teiste tehtut enda valmistatuga, vahetada retsepte ja jagada nippe.

Orienteerumisülesanne lõppes lasteaia direktori kabinetis, mille seinal peitus ristsõna viimane täheke. Loovutades osavõtulehe, ootas neid tore üllatus – lasteaia logoga helkur. Turvalisus ikka eelkõige!

Ühise õhtupooliku käigus valmis üks korralik loomaaiatäis tõruloomi. Ühendades kõik pihlaketid ühtseks keeks, võiksime kindlasti Guinnessi rekordite raamatus konkureerida.

Ei saa rääkimata jätta ka ühistööna kujundatud lippudest, üks värvikirevam kui teine. Kindlasti lehvivad need lasteaia suurüritustel. Kevadel ju lasteaia juubel ja laulupidugi tulemas.

Hea oli näha peresid ühiselt veedetud tegusast õhtupoolikust rõõmu tundmas.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles