Sintlased korraldavad raske rattamaratoni

Enn Hallik
, sporditoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Spordiselts Kalju on Sindi esimeseks rattamaratoniks 27. juunil kavandanud raja, mis kuulub raskusastmelt ilmselt Eesti nelja rängima sekka.

“See on raske 65kilomeetrine maastikusõit rabas ja metsas, sekka mõni kruusalõiguke. On kitsaid kitseradu, palgiületusi, hüppeid ja pehmet raba, sellel rajal pole grupis ning tuules sõita võimalik,” kinnitab rajameister ja krossi üks korraldajaid Aigar Raja. “Haanja 100 oma mägedega, Saku 100 oma rabaga, kolmandana Jõelähtme kross on raskuselt võrreldavad. Pärnumaal pole nii rasket rada, mille tipud minimaalselt nelja tunniga läbivad, varem olnud.”

Sintlaste rada proovimas käinud Saku 100 rajameister Asko Nurm kirjutas, et teinuks ta Sakus samasuguse raja, oleksid sõitjad ta ilmselt koos kiivri ja rattasussidega nahka pannud. Nurm väitis, et Sindi rada nõrku ei salli. Kes alguses paugutama hakkab, see lõppu ei näe, ja eriti hull olla lõpueelne nn Daneki rajalõik Reiu jõe kaldal. Varuda tuleb energiat, aega ja kannatust. Aga maastikurattagurmaanidele just niisugune rada maitsvatki.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles