Juhtkiri: Mõlemat poolt kiites

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui Pärnu Postimehes ilmus artikkel, et Raba ujulast võidakse kuu keskpaiku vesi välja lasta ja uksed kinni panna, küsisid paljud inimesed: mis suletakse järgmisena?

Pessimismi ja lootusetust oli tunda telefonikõnedest. Sestap ärgitasime Pärnu linnavalitsust ja Pärnumaa kohalikke omavalitsusi leidma kokkulepet, kuidas säästa üks spordiobjektidest.

Pärnu linnapea Toomas Kivimägi on kui tõeallikalt janu joonud, öeldes, et linnal on raskel ajal kasulikum Raba ujulat teatud summaga kuus toetada, kui hiljem miljonite kroonide eest uut ujulat ehitada.

Ometi jäänuks praeguses olukorras linna jõust väheks, kui Pärnumaa omavalitsuste liit (POL) poleks ettevõtmisele samuti õlga alla pannud.

Paratamatult elame ajal, kui kõigil on raha vähe. Ent sellegi piskuga on võimalik palju ära teha, kui ühine eesmärk silme ees ja plaan kindel.

Pärnu Postimehe arvates on Pärnu praeguse linnavalitsuse puhul tunda soovi teha koostööd ja ajada ühist asja Pärnumaa valdadega. Eelmisest linnavalitsusest sellist koostöötahet ei paistnud.

Mõlemat, nii Pärnu linnavalitsust kui POLi kiites anname endale aru, et nende rahaeraldistega on Raba ujula saatus otsustatud järgmise aasta mai lõpuni. Mis saab edasi?

Oleme veendunud, et nii Raba ujula kui Kalevi staadioni puhul on oma sõna öelda valitsusel, eeskätt kultuuriministril.

Pärnu ei pea tundma valehäbi ega kartma, et meie soove võidakse võtta, soni näpus, almuse palumisena. Kalevi staadion pole üksnes Pärnu, vaid kogu Eesti asi ning spordi- ja terviseedendus ei ole pelgalt kohalik eelistus.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles