Tervisekõndijad lõpetasid hooaja põlvsukis

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hooaja viimasel ühisel tervisekõnnil vürtsitasid rahva meeleolu nii kaunis sügisilm kui põlvsukad.
Hooaja viimasel ühisel tervisekõnnil vürtsitasid rahva meeleolu nii kaunis sügisilm kui põlvsukad. Foto: Helen Parman

Veerandsajast etapist koosnenud üleriigiline tervisekõndijate sari “Käime koos” lõppes läinud laupäeval Raeküla metsas “Pärnu kuldse sügisretkega”.

Käimispäeva korraldanud Pärnu Kalevi sporditöö juht Sirje Soovik ütles, et ilm soosis tervisekõndijaid igati, osales üle saja inimese, kaugemalt tulijad olid Saaremaalt ja Kohtla-Järvelt.

“Vanim osaleja oli 84, noorim üheksane,” rääkis Soovik. “Väljapakutud distantse oli kolmest 15 kilomeetrini. Soosituim oli kaheksa kilomeetrit, vanem rahvas võttis ette viiekilomeetrise ringi. Enamik kõndis keppidega, ka paljudel lastel olid käimiskepid kaasas. Võimlesime, venitasime, rahvas oli lustlik.”

Pärnu sügisene kõnniüritus on ikka olnud väikese lisatingimusega. Tänavu oli selleks üleskutse tulla põlvikutes ja kostümeeritud seltskondadega kandideerida loosiauhindadele.

“Üle 20 auhinnatahtjate seltskonna tuli, isegi meestel olid põlvsukad jalas,” meenutas Soovik.

Pärnus on Sooviku hinnangul kepikõndijaid umbes 400, regulaarseid harrastajaid neist ehk neljandik. Teisipäeviti on ikka kogunetud rannaliivale, neljapäeviti Raeküla metsa. Suurema või väiksema seltskonnaga on käidud nii Eesti kui lähinaabrite käimispäevadel.

“Suur rahvusvaheline käimispäev oli Soomes Tammisaaris 5. septembril,” rääkis Soovik. “Seal olid 120 eestlasest 20 pärnakad. Cesises, Haapsalus, Elvas, Tamsalus käisime 30 inimesega, Pärnumaa rahvast käis ka Ahvenamaa tervisekõnnil.”

Eesti spordiseltsi Kalev liikumisharrastuse projektijuht Rein Meijel hindas “Käime koos” sarja lõpupäeva Pärnus rahuldavaks. Sama hinde pani ta ka tervisekäimisele Eestis tervikuna.

“Tegevus- ja valikuvõimalusi on piisavalt, aga igasuguseid sarju liiga palju. Suured sarjad jäävad veidi varju, kõlavad kõva reklaamiga üritused,” arvas Meijel. “Kui territoriaalselt vaadata, siis väga hea on tervisesport Haapsalus ja Mõigus. Pärnu oli kunagi tugevam, nüüdne hinne võiks olla hea. Pärnus veavad vankrit klubi Tervisesport ja Kalev, praegu on neist tugevam Tervisesport.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles