Lilleilu imetletakse, lamatakse laiaks ja varastatakse

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänavu on Pärnu haljastutel silmatorkavalt palju ilusaid suvelilli ja sellest räägiti kiitvalt isegi linnavolikogu viimasel istungil, kus sõnavõtjad tihtipeale millegagi rahul pole.

Linnaaednik Anu Nurmesalu peab tänavuse õistaimede lopsakuse põhjuseks külma kevadet ja linna istikutega varustava Tori Lilleaia OÜ lillekasvatajate oskusi ega aseta oma tööd teiste tehtut varjutama. Aednik muretses hoopis mudaravila purskkaevu pärast, mis pidi eile hommikul hakkama vett pritsima, aga ei teinud seda.

“Kui mitte täna, siis homseks saame purskkaevu tööle,” lubas Nurmesalu mudaravilaesise ringtee keskel laiuva ümmarguse haljastu keskel seistes ja seal kasvavate värviliste begooniate, kollaka mätasharja ja valgeõielise kosmose üle silmanähtavalt rõõmustades. “Siin kasvab tublisti üle kahe tuhande lille, linna parkides kokku umbes 15 000, amplid ja püramiidid tänavatel peale selle,” rääkis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles