MTÜ pressib Pärnu filmifestivali kavva poliitilist filmi

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaiko Eduri teatel loobus Pärnu filmifestival skandaalse filmi näitamisest, sest see on poliitilise alatooniga.
Vaiko Eduri teatel loobus Pärnu filmifestival skandaalse filmi näitamisest, sest see on poliitilise alatooniga. Foto: PP

Mittetulundusühing Eesti Vanemad on pettunud, et festivalikavas ei ole Jerzy Donuse šokeerivat dokumentaalfilmi “For my Children”, kuid festivalikorraldajate teatel ei ole festival filmist lähtuva poliitilise arveteklaarimise koht.

Eesti Vanemad MTÜ teatel jutustab film tragöödiatest, mida on põhjustanud puudused Skandinaavia lastekaitsemudelis. MTÜ andmeil kuulutati see Los Angeles Cinefesti parimaks dokumentaalfilmiks, aga samuti auhinnati seda filmifestivalidel (Human Rights Watch Film Festival) Jakartas ja Indoneesias.

“Kahetsusega saime teada, et film “For my Children” on Pärnu filmifestivali kavast kõrvaldatud,” seisis MTÜ avalikus pöördumises. “Kas pole filmi programmist väljajätmine seotud mitte sellega, et alates 2016. aastast hakkab meil kehtima uus lastekaitseseadus, mis on koostatud nendesamade Skandinaavia maade seaduste eeskujul?”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles