Trikimees hoiustas raha Pärnu linnavalitsuses

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lastekodu lapsi huvitas kõige rohkem, miks on Veberi part Elvis nii suur ja kas ta ikka trikke oskab teha.
Lastekodu lapsi huvitas kõige rohkem, miks on Veberi part Elvis nii suur ja kas ta ikka trikke oskab teha. Foto: Ardi Truija

Trikimehena tuntud Jürgen Veber oli mures, sest ta kippus laristama ja raha seisis käes niisama kehvasti kui Pärnu eelmisel linnavõimul. Aga et trikimehe arvates on nüüd Pärnus võimul mõistlikud inimesed, tõi ta oma raha suvepealinna hoiule.

Nii andis Veber eile abilinnapea Annely Akkermanni kätte hoiule üle 40 kilogrammi kaaluva kivist tahutud ühekroonise. Ulatas küll tinglikult, sest Akkermann poleks jõudnud münti käes hoida. Tegelikult seisis kiviraha linnavalitsuse koosolekuruumis laua peal. Tekitas sinna kriimugi.

“See raha jääb teie kätte hoiule kuni 23. oktoobrini, mil toimub minu tuuri Pärnu etendus, ja siis paluksin, et toote selle Pärnu spordihalli,” seletas Veber abilinnapeale. “Annan teile kaks piletit, et te spordihalli sisse saaksite.”

Veber ei tahtnud oma peagi algavast Eesti tuurist palju rääkida, mainis ainult, et linnavalitsuses deponeeritud krooni kavatseb ta muuta Pärnu etendusel euroseks. Sellepärast peabki Akkermann kivimündi kahe nädala pärast spordihalli tarima. Naine avaldas lootust, et leiab omale selleks ajaks mõne mehe appi Veberi raha tassima.

“Selle raha hoidmine on meile päris suur vastutus, ent ega ta siit ära kao,” lubas Akkermann.

Pärast tuuri saab Veberi sünnilinn mündi päriselt omale. Siis küll juba eurosena.

Aga et sinna on veel aega, otsustas Veber seni Pärnu rahanduse abilinnapeale uut raha tutvustada. Ta asetas oma peopesale üheeurose ja 50 eurosenti. Akkermann, kes siiani on eeskujulikult Pärnu rahakoti rauad kontrolli all hoidnud, pidi nüüd haarama Veberil käest, et mees rahatähti salaja peopesast minema ei libistaks.

Valvas Akkermann, mis ta valvas, kuid euromündid tõesti haihtusid trikimehe pihust.

Kui linnavalitsuses said trikid tehtud, läks Veber külla Pärnu lastekodule, kuhu ta viis lastele kingiks oma plakateid ja etenduse pileteid. Lastekodusse võttis Veber kaasa oma pardi Elvise, kes on samasugune trikimees nagu Jürgen isegi.

“Elvis on hakanud munema,” märkis Veber. “Kuigi minu teada on ta isane. See on kahtlemata väga imelik.”

Lastekodulapsi huvitas kõige rohkem, miks on trikimehe part nii suur ja kas ta trikke ka teeb.

“Minu etendusel Pärnu spordihallis teeb Elvis triki,” lubas Veber.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles