Tammsaare lasteaia lapsed tegid leivatoite

, lasteaiaõpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leivanädal Pärnu Tammsaare lasteaias.
Leivanädal Pärnu Tammsaare lasteaias. Foto: Tammsaare lasteaed

Tänapäeval on kodus leivaküpsetamine jätkuvalt hea tava, mis aitab kaasa eestlastele omase toitumiskultuuri säilitamisele.
 

Igal sügisel oktoobrikuu alguses korraldatakse üleriigiline leivanädal. Sellest toredast traditsioonist võttis osa ka Tammsaare lasteaia kollektiiv. Idee tõstatas tervise meeskond.

Tammsaare lasteaia pere tähistas leivanädala traditsiooni eriti suurejoonelise näitusega „Mida saab teha leivast”. Igas rühmas valmistasid lapsed leivatoidu. Näitust oli võimalik külastada kõikide rühmade lastel ja lapsevanematel. Pärast näitust sai iga rühm omavalmistatud leivatoote ära süüa. Enda valmistatud toit on ikka palju maitsvam, seda oli näha sööjate silmadest ja tühjadest taldrikutest.

Vanemate rühmade lapsed külastasid leivanädala raames Cibuse leivakombinaati, et oma silmaga näha, kuidas valmib leib, ja nautida ahjukuuma saia ja leiva maitset.

Leevikese rühma õpetajad ja lapsevanemad olid leivanädalal eriti koostöövalmid. Kodust anti lastele kaasa koduküpsetatud leiba ja moosi, et korraldada üllatuste piknik. Päikesepaistelisel sügishommikul pakkisid õpetaja Heleri Hirtentreu ja Juta Kasemets kokku piknikuks kaasa toodud moosid ja leivapätsid, et korraldada lastele „Leiva- ja moosipidu“ kaunis Rannapargis.

Lastele anti teadmisi leivavalmimise loost, rahvatarkustest, liisusalmidest ja laulumängudest. Vahva „Leiva- ja moosipidu“ lõppeski Eesti rahvalauludega, näiteks „Me lähme rukkist lõikama“ ja „Lõbus mölder“.

Soe päikesekiir ja sügisele omane karge meretuul saatsid lapsed taas igapäevaellu, et taaskord midagi põnevat korraldada looduskaunis Rannapargis.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles