Sügis tõi töötute arvu pisikese languse

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui suve algul hakkas registreeritud töötute arv kindlat langusteed minema, arvati, et september toob taas neis numbrites hüppe, tegelikult on töötute arv kukkunud aasta madalaimale tasemele.

Läinud nädala lõpu seisuga oli Pärnumaal registreeritud 4287 töötut, septembri viimasel päeval aga 4280, mis on selle aasta kõige väiksem töötute arv Pärnumaal.

Töötukassa Pärnumaa osakonna juhataja Gerli Metsa andmeil lisandus läinud kuuga Pärnumaale 556 töötut ja töökoha leidnuid oli üle 300, peale selle need, kes asusid õppima või ei soovinud enam töötuna arvel olla. Töötust vähendas pisut seegi, et osa inimesi ei tulnud enam konsultandi vastuvõtule.

”Uute registreeritud töötute arv on küll kasvanud, kuid samal ajal on kasvanud tööleminejate arv,” kommenteeris Mets. “Olukord on stabiilne ega ole toimunud suurt töötuse kasvu.”

Metsa sõnutsi on mõni kohalik tootmisettevõte võtnud viimasel ajal tavapärasest rohkem uusi töötajaid ja praegu pole töötukassal infot eesootavate suurkoondamiste kohta.

Septembris oli töötukassa vahendusel Pärnumaal pakkuda 214 töökohta.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles