Pärnu valmistub juba järgmiseks kultuurinädalaks

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Samal ajal kui Saksa kultuurinädal pole veel ametlikult avatukski kuulutatud, on järgmised paigad juba ootel, et end pärnakatele tutvustada: 8.-14. novembrini toimub Pärnus Islandi, Gröönimaa ja Fääri saarte kultuurinädal.

Traditsiooniliselt pööratakse Islandi, Gröönimaa ja Fääri saarte kultuurinädalalgi palju tähelepanu koolidele.

Et samal nädalal on Põhjamaade raamatunädal, kutsub villa Artis Pärnu koolide 3.-4. klasside õpilasi osalema ilmeka lugemise konkursil.

Jutud tuleb valida Islandi lastekirjaniku Kristin Steinsdottiri raamatust “Kodulinna ingel”. “Kodulinna ingel” on saanud rahvusvahelisi kirjandusauhindu ja selle esimene trükk müüdi Eesti läbi ülikiiresti.

“Seoses meie kultuurinädalaga anti välja kordustrükk ja raamat on sellest nädalast saadaval nii raamatukauplustes kui villa Artises,” rääkis Viivika Orula villa Artisest.

Igast koolist pääseb võistlema kuni neli õpilast ja eelnevalt peaksid osaleda soovivad klassid end kirja panema. Esimene lugemine toimub 8. novembril villa Artises ja finaal peetakse Pärnu keskraamatukogus 10. novembril.

Pärnu kunstikooli eestvedamisel saavad õpilased novembrikuisel kultuurinädalal meisterdada Fääri saartele omaseid lambaid ja uudistada kutsehariduskeskuse ehitatud Grööni iglu mudelit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles