Angela Merkel ei paku kreeklastele rahakingitusi

Aino Siebert
, Das Baltikum-Blatti toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angela Merkel, Francois Hollande ja Alexis Tsipras Euroopa Liidu riigipeade ja valitsusjuhtide tippkohtumisel Brüsselis.Kreekal pole võlgadest pääsu.
Angela Merkel, Francois Hollande ja Alexis Tsipras Euroopa Liidu riigipeade ja valitsusjuhtide tippkohtumisel Brüsselis.Kreekal pole võlgadest pääsu. Foto: Reuters

Pärast ei-leeri säravat võitu Kreeka rahvahääletusel tundis peaminister Alexis Tsipras ennast Euroopa imperaatorina, kes hakkab nüüd määrama, kuidas Euroopa Liidu rahapoliitika peab välja nägema.

Kommunistlikus parteis üles kasvanud Tsipras ei olnud oma rahva heaoluga kõrget rahamängu mängides arvestanud Angela Merkeli ja tema vihatud rahandusministri Wolfgang Schäuble kindlameelsusega. Saksa valitsuse juht saatis hellenitele pärast referendumit sõnumi, et uusi rahakingitusi oodata ei ole. Kui kreeklased keelduvad säästu- ja reformiprogrammidest, peavad nad leppima nn reguleeritud Grexitiga, mis saadab vaid rahvale humanitaarabi.

Tsipras sunniti omal nahal kogema, et sotsialistlik eksperiment on võimalik ainult siis, kui on pidevalt voolav rahaallikas. Nüüd oli sakslastel kasvatamatute radikaalide ja nende eelkäijate lõputust võlapeost kõrini ning nad olid valmis leppima pigem kreeklaste lahkumisega europerekonnast kui pumpama raha juurde.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles