Ükski Pärnu linna laps ei ela lastekodus

Anneli Ammas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu lastekaitsjad, kihlatud Irene Peterson ja Marko Truu koos oma mõnenädalaste kaksikute Adele Liisi ja Siim Taanieliga oma alles valmivas uues kodus. Nad mõlemad on veendunud, et lapsed peavad alati kasvama peres, olgu siis bioloogiliste või kasuvanematega.
Pärnu lastekaitsjad, kihlatud Irene Peterson ja Marko Truu koos oma mõnenädalaste kaksikute Adele Liisi ja Siim Taanieliga oma alles valmivas uues kodus. Nad mõlemad on veendunud, et lapsed peavad alati kasvama peres, olgu siis bioloogiliste või kasuvanematega. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Pärnu linna lastekaitse peaspetsialist Irene Peterson sünnitas mai lõpus kaksikud, mõned päevad hiljem, lastekaitsepäeval tunnustati teda õiguskantsleri büroos kui laste jaoks muutuste loojat. 

Seda selle eest, et Pärnu linnas leitakse juba aastaid kõigile vanemliku hooleta lastele uus pere, mitte ei saadeta neid asenduskodusse.

Otse tunnustusürituselt sattus Irene aga uuesti haiglasse ning tema kihlatul ja kaksikute isal, samuti lastekaitsjal Marko Truul tuli beebidega üksi Pärnusse tagasi sõita. Intervjuu Irene ja Markoga lükkus sestap pikalt edasi.

Irene ja Marko on lastekaitsetööd teinud 2000. aastate algusest, kui nad mõlemad Pärnu kolledži sotsiaaltöö alal lõpetasid. Marko on Pärnu maavalitsuse lastekaitse peaspetsialist. Põhiliselt räägib intervjuus Irene, sest Marko tegeleb samal ajal kaksikutega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles