Kas Kangert murrab Nibali varjust välja?

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Kangert (esiplaanil) koos Vincenzo Nibali (paremal) ja Jakob Fuglsangiga.
Tanel Kangert (esiplaanil) koos Vincenzo Nibali (paremal) ja Jakob Fuglsangiga. Foto: SCANPIX

RATTASPORT. Astana profimeeskonnale on tänavune Tour de France erinevalt mullusest veeretanud teele vaid kive ja kände, sest tiimi liider Vincenzo Nibali ei ole peaaegu kahe nädala jooksul suutnud näidata ligilähedaseltki samasugust minekut, mis aitas tal tuuri mullu võita. Kas liidri põrumine annab alguses tema abimehe rolli täitma pidanud Tanel Kangertile võimaluse mõnelt etapilt ise võitu püüda?

«Praeguse seisuga on see oluliselt reaalsem, täiesti võimalik,» leidis veel mullu Astanas spordidirektori ametit pidanud Jaan Kirsipuu. «See tundub igati loogiline, sest kui tiim üldvõitu enam püüda ei saa, siis tuleks vähemalt mõni etapivõitki võtta.»

Kolmapäeval sõidetud etapil vedas Kangert ise raskel lõputõusul pikalt peagruppi, kuid pidi lõpuks sisse võtma koha selle lõpus ja aitama Nibalit, kes ei jaksanud enam põhikonkurentide tempot hoida. Eile rehabiliteeris itaallane end pisut, kui püsis kõrgema kategooria tõusuga lõppenud etapil finišini üldliidrite grupis ja üritas lõputõusul korra isegi rünnakut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles