Pärnumaale koondub Eesti maapõue arhiiv

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
”Aluskotid on liivaga täidetud, nende peal on mugav spetsiaalse tööriistaga ümbriskivimist fossiile välja puhastada,” näitab Tallinna tehnikaülikooli Särghaua õppekeskuse juhataja Maris Rattas kivilaboris-õpikojas töötamise võimalusi.
”Aluskotid on liivaga täidetud, nende peal on mugav spetsiaalse tööriistaga ümbriskivimist fossiile välja puhastada,” näitab Tallinna tehnikaülikooli Särghaua õppekeskuse juhataja Maris Rattas kivilaboris-õpikojas töötamise võimalusi. Foto: Urmas Luik

Kurgja küla kohale kerkiva kõuepilve eest otsime paari pantrihüppega varju puursüdamike hoidlas, kuhu on koondatud viiendik Eesti maapõue arhiivist, mis lebab tuhandetes virnastatud kastides.

See on varamu, mida Tallinna tehnikaülikooli (TTÜ) geoloogia instituudi vanemteadur, loodusteaduste doktor Olle Hints tunneb nagu oma taskut.

“Näiteks selles kastis saame uudistada vulkaanilist tuhka,” sirutab Olle käe uksele lähima kastivirna poole, kus asuvad Saaremaalt Viki puuraugust väljapuuritud kivimid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles