Nukuteater avas uue kodu uksed

Kairi Janson
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Laos oli nukuteatri avamispeol Saabastega Kassina.
Rein Laos oli nukuteatri avamispeol Saabastega Kassina. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu nukuteater tervitas üleeile väiksemaid ja suuremaid huvilisi oma verivärskes kodus, vaadata sai nukunäitust ja katkendit lavastusest.

Avamispeol mängis nukuteater osa Eha Tammiku näitemängust „Trille ja Päike”. „Üks koerake, kes loomult naudib päikest, saab piste ja süüdistab selles kõiges Päikest!” andis lavastaja Rein Laos näidendist lühiülevaate. Üles astus teater Marionett Tallinnast, kelle täispikkuses näitemänge sai vaadata eile. Muu kõrval luges nukunäitleja Kairi Kuusk enda välja mõeldud muinasjuttu.

Uutes eluruumides oli väljas näitus pea kõigist nukkudest, mis on teatri tegutsemisajal loodud ja lavale toodud. „Ühes etenduses mängisime käpiknukkudega, teises päris mänguasjadega, praegu on meil pulga otsas nukud, millel liiguvad käed,” tõi lavastaja välja, kui erisuguseid nukke võib näitemängudes kasutada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles