Galerii ja video: poolsada inimest tuli Pärnus pagulaskoosolekule meelt avaldama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) korraldas täna hommikul Pärnu keskraamatukogu juures piketi, millega loodetakse rõhuda siseminister Hanno Pevkuri ja sotsiaalkaitseminister Margus Tsahknaga kohtuma ja nendega pagulas- ja rändetemaatikat puudutavaid küsimusi arutama kogunenud omavalitsusjuhtide südametunnistusele.

Piketile kogunes umbes poolsada meeleavaldajat, kellest umbes pool olid EKRE liikmed ja pool üleskutse peale kohale tulnud.

Kui ministrid saabusid, tekkis umbes mõneminutiline kõrgendatud häältega mõttevahetus, kus Pevkur ütles piketeerijatele, et kõik ei ole nendega samal meelel, piketeerijad arvasid, et pagulaste Eestisse toomise üle tuleks korraldada referendum.

Euroopa Komisjon esitas 13. mail rände tegevuskava, millega tehakse ettepanekud Vahemere põgenikekriisi lahendamiseks. Esmaspäeval Brüsselis toimunud siseministrite kohtumisel lepiti kokku, et Eesti võtab esialgu solidaarselt vastu 150 pagulast kahe aasta jooksul, aasta lõpus peaks sellele arvule lisanduma veel 20–30 pagulast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles