Pere Leib jätab Pärnus 57 inimest tööta

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uuel aastal lõpeb Pärnus leivategu.
Uuel aastal lõpeb Pärnus leivategu. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

AS Pere Leib lõpetab Pärnus leivatootmise ja koondab 57 inimest, kuid jätkab siiski paarikümne alles jääva töötajaga saia küpsetamist ning kama ja riivsaia valmistamist.

AS Pere Leiva Pärnu tootmises toimuv meenutab koera saba jupi kaupa raiumist. Mai keskel koondati seoses kondiitritsehhi sulgemisega 36 inimest. Firma kohvikus müüakse küll saikesi ja torte, aga need on toodud juba Tartu tootmistsehhist. Täna said töötajad teada, et leivatootmine Pärnus lõpeb ja töö kaotab ligi 60 inimest, vahendas "Aktuaalne kaamera".

AS Pere nõukogu liige Karl Liivapuu ütles, et Pärnus koondatakse seoses kaugküttele üleminekuga hulk tehnilist personali. Ja niisama head leiba saavad pärnakad tulevikus Tartust. "Leivatootmise koondame suures osas Tartusse, sest see on seotud suures osas käsitsitööga, aga praegune hinna- ja konkurentsipoliitika kahjuks ei soosi käsitsitööd."

57 Pärnu leivatööstuse töötajat kaotab töö 26. jaanuarist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles