Juhtkiri: Pagulased Pärnumaad ei heiduta

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) pikett Pärnu keskraamatukogu juures juhatas sisse siseminister Hanno Pevkuri ja sotsiaalkaitseminister Margus Tsahkna kohtumise omavalitsusjuhtidega.

Eilses Pärnu Postimehes ilmus ülevaade räägitust ja mitme omavalitsusjuhi arvamused nende valla valmisolekust pagulasi vastu võtta. Mis mulje nii piketil kui kuluaarides räägitust jäi? Mulje võib petlik olla, aga tundub, et valitsus tahab pagulased nii ruttu kui võimalik oma kaelast omavalitsuste kaela saada. Seetõttu peab vallavanematel olema kindlus, et neil ei tule hakata katma uustulnukatega seotud kulusid valla eelarvest, vaid lõimumiskulud kannab riik Euroopa Liidu rahast.

Lahtine on tugiisikute küsimus, kui Eestis on vaid üks araabia keele valdaja ja seegi ei pruugi osata vajalikku dialekti. Siit selgub, kui suur vastutus lasub neil meeskondadel, kes peavad põgenikke selekteerima ja neile pagulase staatuse andma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles