Lapsed veetsid päeva Kungla rahvaga

, Pärnu Männipargi lasteaed
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kungla Rahva rahvatantsijad Männipargi lasteaias.
Kungla Rahva rahvatantsijad Männipargi lasteaias. Foto: Erakogu

Pärnu Männipargi lasteaed korraldas täiskasvanud õppija nädala raames lastele kohtumise folklooriseltsi Kungla rahvas rahvatantsijatega.

Hommikul kogunes saali kogu lasteaiapere. Kõige väiksemad osalejad olid sõimerühmast ja vanemad järgmisel aastal kooliteed alustavad lapsed. Rühmades olid õpetajad rääkinud, et tulemas on külalised, nii ootas Kungla seltsi memmesid saalitäis särasilmseid lapsi.

Direktori lühikese sissejuhatuse järel läks tore pidu lahti. Lapsed olid vaimustuses tantsijate kaunitest rahvariideseelikutest ja kaunistatud tanudest. Tantsumemmed tutvustasid eesti rahvatantsu värtna veeretamisest ja tantsisid ka setu tantsu. Lastes tekkis äratundmisrõõm Kihnu saare tantsude tutvustamisel.  

Kungla rahva elurõõmsad memmed õpetasid lastele voortantsu, mille muusikaõpetaja edaspidi tegevuses kasutusele võtab. Lasteaialapsed õpetasid memmedele laulumängu “Me lähme rukist lõikama”.

Ühistantsud olid väga meeleolukad ja rahvariietes külalised eelistatuimad tantsupartnerid. Lastele ja õpetajatele meeldis üheskoos lustida ja nii võeti üles kõikidele teada-tuntud laulumäng “Kes aias”.

Männipargi lasteaia mudilased ja täiskasvanud on väga tänulikud Kungla rahava seltsile.  Tänu neile õppisime selgeks uue tantsu ja saime osaleda meeleolukal lastepeol.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles