Staadioni nurgakivi asukoha vihje andja ilmus välja

Siim Saavik
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enn Lüüdik kinnitab, et just tema käskis staadioni lammutajatel tribüüni nurga juures rahulikumalt võtta.
Enn Lüüdik kinnitab, et just tema käskis staadioni lammutajatel tribüüni nurga juures rahulikumalt võtta. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu Kalevi staadioni nurgakivi asukoha vihje andjaks osutus tolleaegne Kalevi spordikombinaadi insener Enn Lüüdik, kes 1982. aastal oma kätega ajakapsli sisemuse kokku pani.

Lüüdiku sõnade järgi käis ta juunikuus Kalevi staadioni lammutust kaemas ja käskis meestel Lehe tänava poolse tribüüni nurga juures rahulikumalt võtta, sest seal peaks silindrikujuline kapsel peidus olema. Tema antud juhised pidasid paika.

Lüüdik väitis, et kapslis peaks olema peale ajalehtede, kopikate ja teiste paberite üks väga tähtis dokument. Nimelt asub seal venekeelne dokument, millega Nõukogude Liit lubas erandkorras teha Kalevi staadioni ja Põlva kultuurimaja remondi. Lüüdiku sõnul on dokumendi allkirjastanud kunagine NSV Liidu ministrite nõukogu esimees Nikolai Tihhonov ja sellel on Kalevi staadioni ümberehitamises suurt tähtsust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles