Bluusipäevadel kuuleb suupillimängijate paremikku

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu bluusipäevade eestvedaja Üllar Kallau.
Pärnu bluusipäevade eestvedaja Üllar Kallau. Foto: Ants Liigus

Täna algavad seitsmendad rahvusvahelised Pärnu bluusipäevad, kus kesksel kohal on suupill ja traditsiooniline, rokieelne bluus.

Pärnu bluusipäevade peaesineja on Soome superstaarisaatest tuule tiibadesse saanud ja kevadel Soome bluusiauhindade galaõhtul aasta uustulnuka tiitliga pärjatud noor lauljatar Ina Forsman, keda saadab legendaarne suupillimängija Helge Tallqvist oma teeneka bändiga.

Bändi muusika on stiilne, kaasakiskuv ja svingiv bluus, see sisaldab värskeid töötlusi Etta Jamesi, Koko Taylori, Ruth Browni, Muddy Watersi ja isegi Beyonce’i parematest paladest. Noorusele vaatamata on Forsmani laulus jõudu ja stiilitunnetust, mis on omane elunäinud bluusidiivadele – sellisena kõnetab ta ühtviisi noori ja vanu. Ansambel on menukalt esinenud Haapsalu Augustibluusil ja esindas mullu Soomet Riias European Blues Challenge'il.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles