Spaa valikul tasub teha põhjalikku eeltööd

, terviseteaduse magister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äsja renoveeritud Estonia pakub nii heaolu- kui ka ravispaateenuseid.
Äsja renoveeritud Estonia pakub nii heaolu- kui ka ravispaateenuseid. Foto: Ants Liigus

Heaoluteenused on maailmas kõige kiiremini arenev ja suurem tööstusharu: 2014. aasta Flash Eurobarometeri eurooplaste turismi eelistuste raportis selgus, et 13 protsenti puhkuse planeerijatest valis sihtkohta heaolu-, tervise- või spaateenuste järgi.

Eestis on üle 30 spaahotelli, millest ligikaudu pool on ravispaad. Osutatavad tervise- või raviteenused sõltuvad spaa liigist. Spaa ja meditsiini valdkonnas lähtutakse põhimõttest, et ennetamine on parim ravi.

Spaateraapiat on rakendatud krooniliste haiguste korral ravi toetava meetodina. Välismaal on spaateenustena arendatud tervisepakette, näiteks kaalulangetamiseks, unehäirete raviks ja läbipõlemise ennetamiseks; operatsiooni- ja haigusjärgse, pea- ja seljavalu, elustiili, kroonilise valu jne jaoks. Sellised paketid kestavad neli kuni kuus päeva ja klient on spetsialistide hoole all.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles