Ründav taud lööb kogu majandusharu põlvili

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõpe Agro aastane tootmismaht Lõpe sigalas on 14 000 nuumikut, nende kaitseks on ettevõte võtnud kasutusele vajalikud meetmed.
Lõpe Agro aastane tootmismaht Lõpe sigalas on 14 000 nuumikut, nende kaitseks on ettevõte võtnud kasutusele vajalikud meetmed. Foto: Ants Liigus

Taudioht on aina lähemal, õigemini jõudis Pärnumaale 22. mail, kui Vändra vallas Rae külas leitud surnud metssealt võetud proov kinnitas Aafrika katku.

Teadaolevalt on juba kuues maakonnas leitud katku nakatumise tagajärjel surnud metssigu, paraku ka kodusigu, kes vorstiks vormimise asemel on lõpetanud oma elupäevad gaasikambris.

Vene turu kinnimineku järel alanud kriis seakasvatuses kui põllumajanduse ühes põhilises ja traditsioonilises majandusharus süveneb. Aasta esimeses kvartalis peeti põllumajandusministeeriumi andmetel Eestiseelnenud aasta sama ajaga võrreldes 11 500 siga vähem. Sealiha keskmine kokkuostuhind oli ajavahemikke võrreldes 14 protsenti madalam.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles