Suveaaria festivalil laulab Norras elav eestlane

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kersti Ala Murr.
Kersti Ala Murr. Foto: Erakogu

Neljapäeval, 6. augustil tõlgendavad Pärnu Eliisabeti kirikus Suveaaria festivalil Norras elav eesti sopran Kersti Ala-Murr ja pianist Piia Paemurru kontseptuaalse vokaalkava "Lied juugendstiilis" raames eri autorite laule.

Korraldajate teatel on sopran Kersti Ala-Murr ooperilaulu, džässimprovisatsiooni ja vokaalpedagoogikat õppinud Stavangeri ülikoolis Norras. Ta on arvukate soolokontsertidega esinenud Lääne-Euroopas, Skandinaavias, Ameerikas ja Kanadas ja osalenud mitmes ooperiproduktsioonis. 2007. aastast seob lauljannat tihe koostöö akordionist Jaak Lutsojaga.

Lauljal on ilmunud heliplaadid “Vaikimine oleks vale ...” koos Uue Muusika kvarteti ja “Adiós Nonino” Jaak Lutsoja kvintetiga. 

Pianist Piia Paemurru on üle veerand sajandi töötanud Eesti muusika- ja teatriakadeemia lauluosakonnas, kus ta on täitnud nii kontsertmeistri kui  osakonnajuhataja abi ülesandeid. Tema toel on üles kasvanud mitu põlvkonda Eesti vokaliste ja laialdane kontserditegevus nii solisti kui ansamblistina seob teda paljude  tuntud lauljate ja instrumentalistidega. Paemurru on viiel korral pälvinud parima kontsertmeistri preemia Pärnu Klaudia Taevi nimelisel rahvusvahelisel lauljate konkursil ja tema klaverimäng on jäädvustatud mitmele heliplaadile.

Ala-Murri ja Paemurru kontserdil tuleb ettekandele palu Erich Wolfgang Korngoldi, Arnold Schönbergi, Max Regeri, Gustav Mahleri ja Richard Straussi loomingust.

Sama päeva hilisõhtul on Pärnu Vanalinna kooli õuel võimalik kuulata kontserti-installatsiooni "Valge ingel". Kõlavad Kaija Saariaho "Lonh", Lubawa Sydorenko "Valge ingel" ja Sven Sosnitski uus teos "Kauge maa laul". Esinevad sopran Kai Kallastu, valguskunstnik Johanna-Mai Vihalem ning Sven Sosnitski ja Andrus Kallastu (elektroonika).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles