Täna algavad raamatukogupäevad

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänasest 30. oktoobrini kestavad Pärnumaal traditsioonilised üleriigilised raamatukogupäevad, mille raames teenindavad lugejaid tuntud pärnakad.

Pärnu keskraamatukogu arendusjuht Heinike Sinijärv märkis, et sel aastal on ettevõtmise juhtmõte “”Jah” lugemisele!”.

Tänavused raamatukogupäevad leiavad aset lugemisaastal, seepärast on eriti oluline rõhutada lugemise vajalikkust.

Esmaspäeval, 25. oktoobril teenindavad raamatukogus lugejaid Pärnus tuntud inimesed.

Kojulaenutusosakonnas on ametis Pärnumaa kutsehariduskeskuse direktor Riina Müürsepp ja Maarja-Magdaleena gildi perenaine Herdis Elmend, lasteosakonnas Pärnu ühisgümnaasiumi direktori asetäitja õppetöö alal Peep Eenraid ja Sütevaka humanitaargümnaasiumi eesti keele ja kirjanduse õpetaja Kalle Viik.

Muusikaosakonnas teenindavad Pärnu kontserdimaja direktor Marika Pärk, linnaorkestri direktor Kaija Velmet ja muusikakooli jazz-poposakonna juhataja Marge Lumisalu.

Reedel, 29. oktoobril tunnustatakse tublimaid raamatukoguhoidjaid. Kuulutatakse välja aasta raamatukoguhoidja Pärnu linnas ja -maal.

Laupäeval, 30. oktoobril 11-16 toimub keskraamatukogu suures saalis raamatulaat.

Keskraamatukogu esimese korruse galeriis on avatud Kalli Kalde akvarellinäitus “Igatsuste soe mets”. Kalde on Jaan Kaplinski raamatute illustraator. Käesoleva näituse tööd valmisid Kaplinski raamatule “Lahkujad“ ja neid saab vaadata 6. novembrini.

Kojulaenutusosakonnas on väljas näitus “Raamatukoguhoidja soovitab”.

Are ja Aruvälja raamatukogus kohtub lugejatega lastekirjanik Heiki Vilep, Allikukivi raamatukogus on kohtumine Tiit Sepaga. Raamatulaat tuleb Are, Surju ja Sindi raamatukogus. Ettelugemispäeva tähistatakse Sindi linna- ja Uulu raamatukogus.

Lastele toimuvad uuema eesti lastekirjanduse kohta raamatutunnid “Minu, sinu, meie lemmikraamatud” Võiste ja Are raamatukogus.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles