Esimene “Kuldleheke” tõi palju auhindu

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
6-10aastaste vokaalsolistide arvestuses saavutas 2010. aastal teise koha Triin Veissmann.
6-10aastaste vokaalsolistide arvestuses saavutas 2010. aastal teise koha Triin Veissmann. Foto: Mart Tõnismäe

Pärnu Kunstide maja korraldas sel laupäeval-pühapäeval esimese konkursi “Kuldleheke”, kus lapsi ja noori hindas rahvusvaheline žürii.

Kunstide maja sisesel võistlusel hinnati vokaal- ja instrumentaalsoliste, vokaalansambleid ja -duette, instrumentaalansambleid ja koore.

Konkursil anti üle grand prix’ kõige meeldivamale esinejale, kes sai autasuks salvestamise. Selle pälvis duett Getter-Heleen Aron - Annele Uutsalu. Neide õpetab Anne Uusna.

Kuue- kuni kümneaastaste vokaalsolistide seas saavutas esikoha Anne Uusna laululaps Juuli Kõrre.

11-15aastastest vokaalsolistidest oli parim Endla Murdi õpilane Rosanna Lints, 16aastaste ja vanemate vokaalsolistide seas Getter-Heleen Aron, keda õpetab Anne Uusna.

Parimaks duetiks nimetati Endla Murdi laulupaar Merilin Kauniste - Karmen Kõrnas.

Vokaalansamblitest edukaimaks osutus Anne Uusna eestvõttel tegutsev Pärnu noortekoori vokaalansambel. Parima instrumentaalansambli tiitli pälvis akordionistide ansambel Lustige, mida juhib Reet Nurming.

Parimaks instrumentaalsolistiks valiti Heily Väljamäe, keda juhendab Tiit Erm, parimaks kooriks noorte meeskoor, õpetajateks Marika Pärk ja Evelin Mei.

Þürii eripreemia läks ansamblile Viis+, mida juhendab Annely Kuningas, ja rahvamuusikaansamblile Cantelo, mida veavad Tiit Erm ja Veiko Rea. “Kuldlehekesel” astusid õpilased üles eelmise õppeaasta paladega.

Kunstide maja direktori Tiit Ermi sõnade kohaselt on järgmistel aastatel kavas haarata konkursitralli tantsu, kunsti ja näitlemise erialagi ja tasapisi hakata kutsuma külalisi. Festival oleks lastele tema sõnutsi tore stiimul, Pärnulgi oleks tarvis uut rahvusvahelist festivali, kontserdimaja on meil ju olemas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles