Kein Einaste: Mallorca suvele järgneb lumi Olosel

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kein Einaste.
Kein Einaste. Foto: PP

Kein Einaste, suusasprinter

Viimastel päevadel harjutab üks Treimanist pärit Eesti suusakoondislane Jõulumäel. Kas Jõulu klubi mees on kodumail tagasi?

Kõik koondise mehed on nädalaks koju lastud. Teen lapsepõlvest tuttavas ja meeldivas Jõulumäe keskuses 14tunnise toonust hoidva trenninädala.

Kuidas on teie kevad, suvi ja sügis Vancouveri olümpia järel möödunud?

Olümpia järel tulid MK-etapid, maist alates on kõvasti trenni tehtud. Kui kokku loen, saan 5,5 kuuga 500 treeningtundi. Juunis olime Norras liustikulumel, septembris harjutasime Ramsaus lumel, nüüd hiljuti naasime Mallorca saarelt. Seal harjutasime palju rullsuuskadel, mõnus vaheldus oli.

Kas treeningud on samasugused kui varem?

Sprindidistantsid on pikaks läinud, seepärast teeme nüüd mahtu varasemast rohkem, intensiivsus saab veidi vähem tähelepanu. Kui kõva põhi all, on vajadusel lihtsam mootorit kurjaks ajada.

Mis nüüd edasi saab?

Õige kohe läheme koguni viieks nädalaks Põhja-Soome Olosele lumele. Novembri alguses on seal Eesti sprindikoondise katsevõistlused ja siis jagub kevadeni võistlusi.

Mida arvate Eesti initsiatiivist paarissprint kaotada ja iga tiitlivõistluse kavva nii uisu- kui klassikasprint kinnistada?

Olen küll uisustiili järjest rohkem treeninud, aga ei salga, et klassika ja paaristõuked mulle rohkem sobivad ning see idee meeldiks. Muidu on ju nii, et olümpia järgmist klassikasprinti pean ootama 2018. aastani, MM-il saan oma meelisala järgmine kord sõita 2013. aastal.

Mida tähendaks Mati Alaveri lahkumine Eesti suusakoondise tüüri juurest Venemaale? On ta teiega neid variante arutanud?

Meie, noorematega, on vähe räägitud, Andrus Veerpalu ja Jaak Maega ilmselt rohkem. Ega Alaver meiega konkreetselt tegelegi, sprindikoondise treener on Björn Kristiansen, aga Alaveri peal on palju organisatsioonilist ja tähtis on, et see töö tugevana kestaks.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles