ID-kaart läheb kallimaks

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ID-kaart.
ID-kaart. Foto: Aivar Aotäht / Sakala.

Valitsuse otsusega tõuseb järgmisel aastal ID-kaardi hind 250 kroonilt 380 kroonile.

Siseminister Marko Pomerants põhjendas riigilõivu tõstmist väitega, et olemasolevad lõivu määrad ei kata väljaandmiseks tehtavaid kulutusi.

Alates järgmise aasta 20. maist on Euroopa Liidu liikmesriikidel kohustus hakata riigis püsivalt viibivatele välismaalastele välja andma uut liiki ID-1 formaadis isikut tõendavat dokumenti – elamisloakaarti. Dokumendil asuvale kontaktivabale kiibile kantakse ka omaniku biomeetrilised andmed, näokujutis ja kaks sõrmejäljekujutist.

Elamisloakaart kui eraldiseisev dokument antakse välja vaid kolmanda riigi kodanikule, sealhulgas pagulasele, täiendava ja ajutise kaitse saajale ning tema perekonnaliikmele, samuti Euroopa Liidu kodaniku perekonnaliikmele.

Et elamisloakaarti võib välja anda vaid eraldi dokumendina, lõpetatakse seoses elamisloakaardi kasutusele võtmisega kleebise vormis elamislubade väljaandmine.

Elamisloakaart hakkab maksma 480 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles