Lihula maantee saab oktoobri lõpuks asfaldi alla

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile käis asfaltimistöö Pärnu ja Kaubasadama tee vahelisel lõigul, kuu lõpuks peaks liiklus Lihula maanteel taas harjumuspäraselt kahel niidil kulgema.
Eile käis asfaltimistöö Pärnu ja Kaubasadama tee vahelisel lõigul, kuu lõpuks peaks liiklus Lihula maanteel taas harjumuspäraselt kahel niidil kulgema. Foto: Ants Liigus

Kui ilm vähegi tööd teha laseb, lubab Pärnu ümbersõidu ehitaja tänase päevaga lõpetada asfaltimistööd Lihula maanteel Pärnu piirist Kaubasadama teeni viival lõigul.

Kohe, kui kõnealune lõik mustkatte all, suunatakse veokid sadamasse otse vast ehitatud ringristmikult ja alustatakse Kaubasadama teest Audru poole viiva 150meetrise teelõigu ehitamist.

See, Mauri tehnoküla kõrvalt jooksev teelõik peab ehitaja plaani kohaselt valmima veel sel kuul, misjärel saabki suunata liikluse taas eraldi mõlemale niidile, edastas tööd tellinud maanteeameti pressiesindaja Allan Kasesalu.

Seega tasub Pärnu ja Audru vahel sõitvatel autojuhtidel lähiajal muutuste tõttu tähelepanelikult liiklust suunavaid märke jälgida.

Viimane asfaldikiht paigaldatakse Lihula maanteel ehitustööde alla jäävatel lõikudel alles järgmisel kevadel-suvel, samuti jäävad uude aastasse haljastustööd ja liikluskorraldusvahendite paigutamine.

Pärnu ümbersõidul on ehitustööd lahti läinud ka üle Sauga jõe viiva uue silla ehitusel, kus käib ajutise tugiseina ehitus.

Samuti on alanud Pärnu ümbersõidu osaks oleva Papiniidu ühenduse rajamise ettevalmistus. Tegemist on pisut üle kahe kilomeetri pikkuse teega, mis algab Tallinna poolt tulles pärast Papiniidu silda ja kulgeb männimetsas paralleelselt raudteega Raeküla raudteejaamani. Sealt suundub ühendustee Riia maanteele ja viib Paide maantee ristmikuni.

Papiniidu pikendusel kestab raadamine ehk tee alla jääva maa-ala võsast puhastamine.

“Sellel aastal alustatakse kommunikatsioonide ehitustöid Papiniidu tänava ja Riia maantee poole tee ulatuses ning uue teelõigu - Liivi tee ehitustöödega,” tutvustas Kasesalu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles