Pärnu linnatänaval vedeles granaat

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnus Niidu tänaval vedeles õppegranaat.
Pärnus Niidu tänaval vedeles õppegranaat. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu linnavolikogu liige Peeter Saunpere leidis täna hommikul Niidu tänavalt Vene sõjaväe varudest pärineva õppegranaadi.

Saunpere sõnul sõitis ta kella 9.30 paiku mööda Niidu tänavat Ehitajate tee poole ja märkas natuke enne ristmikku keset sõidurada granaaditaolist eset. “Mõtlesin algul, et laste oma, aga kuna see tundus olevat metallist, pidasin kinni ja vaatasin üle,” rääkis Saunpere.

Leid tundus olevat kahtlane. “Asi on vist õige, splint ka kõrval. Mõni hakkab veel torkima,” selgitas Saunpere, miks ta päästeametisse helistas.

Päästeametnikud isoleerisid sütiku teibiga, fikseerisid sündmuskoha ja viisid lõhkekeha minema. Nende andmetel oli tegu Vene sõjaväe varudest pärineva õppegranaadiga, mis teadmata põhjusel sõiduteele sattus.

Päästeameti pressiesindaja Reimo Raja andmetel polnud õppegranaadis grammigi lõhkematerjali. Sellele vaatamata pidas ta päästeameti väljakutsumist ainuõigeks, sest inimesed ei tohiks mingil juhul tundmatut lõhkekeha oma teadmiste põhjal torkima minna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles