Pärnust Tallinna sõitnud liinibussil süttis rehv

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnust Tallinnasse sõitnud Taisto Liinide bussil süttis enne sihtkohta jõudmist tagumine rehv.
Pärnust Tallinnasse sõitnud Taisto Liinide bussil süttis enne sihtkohta jõudmist tagumine rehv. Foto: Erakogu

Täna lõuna paiku läks Pärnust Tallinna sõitnud Taisto Liinide bussil põlema rehv, inimesed intsidendis viga ei saanud.

Ühe bussis viibinud sõitja sõnutsi tekkis Pärnust kell 11.30 sõitu alustanud bussil tehniline rike Harjumaal Kernu kandis.

„Kostis hirmus kolin ja mürin, kuid juht jätkas sõitu,“ kirjeldas sõitja. Tema jutu järgi jäi buss kümmekond kilomeetrit enne Tallinna siiski seisma. Mitu inimest kutsus endale tuttavaid järele, sest sõit tundus ohtlik.

Raido Tamar, kes sõitis samuti bussis, rääkis, et istus tagumiste rataste kohal, millest üks tossama hakkas.

„Tõesti käis enne süttimist suurem mürin läbi, pärast seda buss peatati. Bussijuht kontrollis väljas olukorda ja jätkas aeglaselt sõitu. Teavitas sellest ja ütles, et liigume aeglases tempos, kuni uus buss Tallinnast vastu jõuab,“ rääkis Tamar.

„Kohe, kui buss jäi seisma, süttis selle tagumine rehv, aga õnneks oli bussijuht kiire ja sai oma kustutiga kõik kontrolli alla,“ kirjeldas sõitja maantee ääres aset leidnud sündmusi.

Tamari jutu järgi sõitis buss aeglases tempos kümmekond minutit ja siis peatuti uuesti. Siis juba tossava rehviga. „Osale sõitjatest – tundus, et välismaalastel – oli tõesti kiire bussist välja saamisega, aga enamik väljus rahulikult bussi kõrvale põllule ootama,“ kirjeldas Tamar. „Mulje, et bussijuht kellegi eluga riskis või mõtlematult käitus, tundub küll liialdus.“

Pärnu Postimees üritas juhtunu kohta saada kommentaari AS Taisto Liinide tootejuhilt Jan Landratilt, kuid tema telefon oli välja lülitatud.

Taisto Liinide klienditelefonilt öeldi, et keegi peale puhkusel oleva Landrati juhtunut kommenteerida ei saa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles