Sõudjad said Uus-Meremaal teada konkurendid ja stardiajad

, Eesti Sõudeliidu kodulehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Londoni olümpiaks ühepaadil valmistuv Tõnu Endrekson ootab huviga MMi ja esimest võrdlust maailma tippudega.
Londoni olümpiaks ühepaadil valmistuv Tõnu Endrekson ootab huviga MMi ja esimest võrdlust maailma tippudega. Foto: Fred Killing

Uus-Meremaal toimuvate sõudmise maailmameistrivõistluste eel, mis lõunapoolkeral võimust võtvas kevades stardivad juba 30. oktoobril, avaldas peakorraldaja, rahvusvaheline sõudeliit FISA esialgsed stardiprotokollid.

Taas 32aastase vaheaja järel Uus-Meremaa pinnal Karapiro järvel toimuvatel tiitlivõistlustel teeb kaasa 49 riiki. Eestlased võistlevad tänavu kahes paadiklassis.

Paarisaeru kahestel kõva konkurents
Paarisaerulisi kahepaate, millel võistlevad Kaspar Taimsoo ja Allar Raja, osaleb esialgsetel andmetel 15. Teiste hulgas on stardis valitsevaid maailmameistrid, sakslasesd Eric Knitteli ja Stephan Krüger ning mullused hõbemedalimehed, prantslased Cederic Berrest ja Julien Bahain.

2009. aasta pronksmedallistide, tänavugi jõudsa arenguhüppe teinud ja septembri lõpupäevil Euroopa meistrivõistlustel hõbedale tulnud Taimsoo ja Raja tulised rivaalid on peale sakslaste-prantslaste selle hooaja maailmakarikasarja võitjad britid Matthew Wells ja Marcus Bateman, kodupinnal startivad Nathan Cohen ja Joseph Sullivan ning alati tugev Austraalia, seekord duona Nick Hudson-Jared Bidwell. Kindlasti ei saa märkimata jätta tugeva sõudemaa Šveitsi koosseisu Andre Vonarburg-Florian Stofer ning finaalivõimelisi tšehhe Petr Vitaseki-David Jirkat.

Hiljuti avaldatud ajakava järgi alustavad paarisaeru kahepaadid eelsõite esmaspäeval kohaliku aja järgi kell 11.53, mis kümnetunnist ajavahet arvestades tähendab meile kellaaega 21.53.

Endrekson sõidab laenatud paadiga
Tõnu Endreksonil on rivaale 22, seejuures on mullusest MM-finaalist kohal koguni neli esimest ning kuues mees: Mahe Drysdale (Uus-Meremaa), Alan Campbell (Suurbritannia), Ondrej Synek (Tšehhi), Tim Maeyens (Belgia) ja Olaf Tufte (Norra).

Väärib märkimist, et Drysdale püüab oma viiendat MM-tiitlit ning alates 2005. aastast tiitlivõistlustel alati medalivõitjate sekka mahtunud ja tänavusel maailmakarikasarja üldvõitjal Synekil puudub siiani säravaim medal. Teada-tuntud on Ateena ja Pekingi olümpiavõitja Tufte tulemuskõver, mille järgi läbi aegade üks edukamaid ühepaadisõudjaid tõuseb parimasse vormi ikka hooaja lõpus.

Mida suudab paadiklassi vahetanud Endrekson, seda enam, et isiklik võistluspaat tuli ülipikka transpordiperioodi arvestades kodumaale jätta?

Sportlase enda hinnangul peaks vorm võrreldes poolteist kuud tagasi toimunud Euroopa meistrivõistlustega, mis tõid tasuks viienda koha, olema parem.

„Enesetunde ja Horvaatias treeningutel kogetu põhjal usun, et olen paremaks läinud. Jõudsime kenasti võistluspaika ja tundub, et kohalike laenatud paat peaks mulle sobima,“ vahendas Endrekson telefoniusutluses mõni päev tagasi.

Leedulane Mindaugas Griskonis, austraallane Duncan Free, sakslane Karl Schulze, sloveen Luka Spik, rootslane Lassi Karonen - need on nimed, keda tasub peale varem esile toodud ässade ühepaadi võistlustel silmas pidada.

Meeste ühepaatide eelsõidud stardivad pühapäeval Eesti aja järgi kell 22.23

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles