Pärnu linn otsib koostööprojektiga eakatele rakendust vabatahtlike töös

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu eakate avahoolduskeskus Metsa tänaval.
Pärnu eakate avahoolduskeskus Metsa tänaval. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu linnapea Romek Kosenkranius allkirjastas koostöökokkuleppe projekti „Let us be active! Social inclusion of older people through volunteering in Estonia, Latvia and Finland“ elluviimiseks.

Eesmärk on eakate kaasamine vabatahtlike töösse Eestis, Lätis ja Soomes. Projekti raames soovivad partnerid jagada oma kogemusi eakate kaasamisest ühiskondlikku ellu ja otsivad võimalusi üle 65aastaste elanike rakendamiseks vabatahtlike töösse.

Pärnus viivad projekti ellu linnavalitsuse sotsiaal- ja planeerimisosakonna ning eakate avahoolduskeskuse töötajad. Pärnust juhib projekti avahoolduskeskuse juhataja Heli Kallasmaa.

Esimese tegevusena on Tartu ülikooli Pärnu kolledži abil alustatud üle 65aastaste elanike seas uuringuga. Selle eesmärk on teada saada, milline on nimetatud vanuserühma valmisolek vabatahtlike töös osaleda.

Projekti toetatakse Euroopa Regionaalarengu fondist Kesk-Läänemere programmi kaudu aastateks 2014-2020.

Projekti juhtpartner on maailma tervislike linnade Läänemere regiooni büroo, mis asub Soomes Turus, ja partnerid Riia, Turu ja Pärnu linnavalitsus.

Projekti kogueelarve on 252 674 eurot. Pärnu linna osa projektis on 45 837 eurot, millest Euroopa regionaalarengu fondi toetus 38 961 eurot ja Pärnu linna omafinantseering 6 876 eurot. Projekt lõpeb järgmisel aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles