Ilmatark

, ilmavaatleja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilmar Tiismaa.
Ilmar Tiismaa. Foto: PP

Suvi on läbi ja nüüd võib kokkuvõtte teha.

Eestis oli suve keskmine temperatuur 15,7 kraadi ja see on keskmisest 0,3 kraadi jahedam. Sademeid tuli 163 millimeetrit ehk 73 protsenti normist. August üllatas meid rohke päikesepaistega, mida oli 143 protsenti normist. Eesti keskmine augusti temperatuur oli 17,1 kraadi ja see oli 0,8 kraadi normist kõrgem. Sademeid tuli ainult 37 millimeetrit (44 protsenti normist). Nii võib suve kohta öelda, et see oli mitmekesine.

September algas aga vihmaselt ja nüüd on muld parajalt niiske talivilja külviks. Edaspidi peavad põllumehed jälgima hoolsalt ilma, et koristada teravili ja alustada kartulivõtuga. Järgmine nädalgi möödub madalrõhkkondade mõju all. Päikest näeb vähe ja enamasti on muutlik ilm koos vihmasadudega. Nii öised kui päevased temperatuurid vastavad juba sügisele: öösel 4–10, päeval 15–18 kraadi. Kohati võib tulla äikest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles