Mobiilifilmi võib teha igaüks

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänavu jõuab Tallinna Pimedate Ööde filmifestival ehk PÖFF otsaga Pärnusse, leides aset keskraamatukogu saalis 8.-12. detsembrini ja tuues vaatajateni kokku kuus seanssi: viis mängufilmi ja ühe anima- ja lühifilmide seansi.

Neljandat aastat järjest toimuv Nokia mobiilifilmide festival (MOFF) on PÖFFi alafestival, mille eesmärk on ärgitada huvi filmitegemise vastu, näidata, kui lihtne on oma filmiideed ellu viia, ja hinnata teiste filme.

Festival on veebipõhine, mobiilifilme saavad kõik vaadata virtuaalses MOFFi kinosaalis. Ühtlasi võib osaleda nii koolide töötubades kui Solarise keskuse õpitubades.

Iga aastaga on MOFFi populaarsus kasvanud, eelmisel aastal esitati festivalile kokku 97 mobiilifilmi.

14. novembrini saavad kõik väikesed ja suured filmisõbrad panna oma oskused ja head ideed proovile ja esitada 30 sekundi kuni kolme minuti pikkusi mobiilifilme kolmes kategoorias.

Filmi annab teha mis tahes teemal ja žanris. Teha võib ka kooliteemalise filmi, mis jutustab koolist, koolipäevast või koolikaaslastest. Tegu on Roman Tavasti erikategooriaga. Kolmas variant on viral-video, mis tähendab videot, mida teie sõbrad hakkaksid edasi saatma.

Kõikidest mobiilifilmidest valitakse välja paremad, mis pälvivad auhinna 24. novembril PÖFFi pidulikul avamisel.

Parim mobiilifilm 2010 saab auhinnaks uue ja võimalusterohke nutitelefoni Nokia N8 ning Tallinna ülikooli Balti filmi- ja meediakooli kõige populaarsema koolituse “Tee film 4 päevaga!”. Nelja päeva jooksul õpitakse filmi tegema, kaamerat kasutama, stsenaariumi kirjutama ja igal grupil valmib kursuse lõpuks enda monteeritud film.

Parima kooliteemalise filmi tunnustuse teenib kõige lahedam kooliteemaline klipp. Seda, Roman Tavasti nimelist auhinda antakse välja esimest korda.

Publiku lemmik on autor, kes festivali kodulehel hääletusel kogub enim hääli ja saab endale PÖFFi vipi passi, millega kõiki festivali filme pääseb vaatama tasuta.

Autor, kes teeb parima viral-video, on oodatud osalema ühes ADM Interactive’i multimeediaprojektis ja tegema koostööd agentuuri professionaalse loovmeeskonnaga.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles