Kommentaar: Ärge jätke metallikola vargale

, Lääne prefektuuri kriminaalbüroo Pärnu kriminaaltalituse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Schvede.
Priit Schvede. Foto: Lääne politseiprefektuur

Politsei tuletab ikka ja jälle meelde, et meil pole olemasolevat inimressurssi arvestades võimalik teostada mehitatud valvet iga maakohas tühjana seisva hoone ega tee ääres parkiva sõiduki juures, et takistada sealt kas vanametalli või kütuse vargust.

Inimesed peaksid tegema kõik, et nende varale kõrvalised isikud juurde ei pääseks.

Kõige kindlam on oma aastatega kogunenud või kasutamiskõlbmatuks muutunud raudesemed ise metalli kokkuostu viia ja saada selle eest raha, mitte lasta sellel lahtise taeva all ja kõigile nähtavana varastele peibutuseks olla.

On teada juhtumeid, kus potentsiaalsed vargad on teinud enne kuriteo toimepanemist turu-uuringut, jälgides, kus ja mida leidub, et see siis järgmisel sobival ajal ära viia ja raha oma tasku panna.

Inimesed peaksid ise hoolitsema selle eest, et väärtuslikud asjad saaksid võõra silma alt ära ega oleks varastele peibutiseks.

Sügise saabudes kolivad paljud oma suvekodust tagasi linna ja maamajad jäävad jälle tühjaks. Ärge jätke oma maju päris järelevalveta! Alati leidub kohalikke, kes elavad naabruses aasta ringi.

Leppige omavahel kokku, et keegi kas või pisteliselt käib teie vara vaatamas ja teavitab kohe võõrastest ja kahtlastest isikutest-sõidukitest kohalikku konstaablit või politseid üldtelefonil 110.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles