Kuidas vabaneda segavatest lõhnadest köögis?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nina
Nina Foto: Wikipedia.org

Kõrbelõhna aitab eemaldada veel kuuma pliidiraua pesemine äädikaveega.

Sageli on avatud planeeringuga eluasemetes häda, et toidulõhn levib elutuppa. Et toidulõhna leevendada, võib kuumale pliidirauale soola raputada ja tuba tuulutada.

Kui köögikappi on tekkinud paha lõhn ja kapi pesemine enam ei aita, saab abi jahvatatud kohvist. Pange paar teelusikatäit kohvipuru salvräti või riidest taskuräti sisse ja asetage kappi. Kohvi lõhn eraldub aegamisi ja täidab teie köögikapi meeldiva aroomiga.

Külmkappi ei tule halba lõhna, kui seda korra või paar kuus sulatamise ajal pesta. Pesuvette lisage soodat. Laske külmikul pärast pesemist ja kuivatamist pool tundi tuulduda.

Külmikut võib hea lõhna saamiseks hõõruda sidruniviiluga. Lõigake sidrunist üsna paks viil, hõõruge kapi pind sidrunimahlaga kokku ja laske 10-15 minutit seista. Pärast loputage.

Sidruni kasutamine annab hästilõhnava ja veidi pleegitatud sisepinnaga külmiku. Laske külmikul pärast pesemist ja kuivatamist pool tundi tuulduda.

Kui te mingil põhjusel külmkappi ajutiselt ei kasuta, ärge sulgege külmiku ust. Nii väldite halva lõhna teket.

Praeahjust kaob halb lõhn, kui kuuma ahju asetada kauss kuuma veega, kuhu on lisatud kas sidruni- või apelsinikoori. Laske veel kümme minutit ahjus muliseda.

Ebameeldivast lõhnast termoses, kannudes ja prügikastis saab vabaneda äädikaveega pestes. Kui kätele on jäänud ebameeldiv lõhn (kalast, sibulast, küüslaugust), tasub käsi enne seebiga pesemist hõõruda soolaga või leotada neid paar minutit lahjas äädikavees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles