Mille järgi bussikontrolörid trahve teevad?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektrooniline piletikomposter. Foto on illustreeriv.
Elektrooniline piletikomposter. Foto on illustreeriv. Foto: Henn Soodla

Mõni kuu tagasi sain linnaliinibussiga sõites trahvi. Pilet oli küll olemas,kuid olin unustanud selle komposteerida. Selgitasin seda ka kontrolörile ja vabandasin siiralt. Käitusin viisakalt ja ei püüdnudki end õigustada, sest olin ju seadust rikkunud.

Oleme küll kõigest inimesed ja kes meist ei unustaks vahel midagi. Olin just töö kaotanud ja nii käisingi ringi pea muremõtteid täis.

Mind ajendas kirjutama aga üks vahejuhtum,mis oli sarnane minu juhtumile. Kuid seekord komposteerimata piletiga sõitjal lubati sõitu jätkata. Võib-olla sai ta hoiatuse, kuid bussist välja ei saadetud.

Tekkiski küsimus, et mille järgi trahve tehakse? Kas kõik oleneb inimesest (kuigi neil kahel juhtumil oli sama kontrolör), tujust või veel millestki?

See tundus nii ebaõiglane, sama olukord ja üks saab trahvi ja teine ei saa. Miks siis seadused kõigile ühtmoodi ei kehti?

Öeldakse, et elu ongi ebaõiglane ja nii see vist tõesti ongi. Aga kas peab olema?!

Kirja autor on Pärnu Postimehe toimetusele teada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles