Ülejõe kooli lugu jõuab kaante vahele

, raamatu koostaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunagine keemia- ja geograafiaõpetaja, nüüdseks toonela teele läinud Arnold Paul (vasakult) ja kooli esimene direktor Arnold Kuhi koos kauaaegse füüsikaõpetaja Hans Solliga.
Kunagine keemia- ja geograafiaõpetaja, nüüdseks toonela teele läinud Arnold Paul (vasakult) ja kooli esimene direktor Arnold Kuhi koos kauaaegse füüsikaõpetaja Hans Solliga. Foto: arhiiv

Ülejõel on keskharidust antud poolsada aastat. Selle sündmuse tähistamiseks on detsembris ilmumas raamat “Pool sajandit keskharidust Ülejõel”, kus tavalise kooliajaloo kõrval on 50 lennu oma käega kirjutatud lood kooliajast, õpetajatest, sõpradest.

On viimane võimalus oma klassi lugu raamatusse jäädvustada. Laekunud üle saja loo, nende hulgas nii kollektiivseid kui ainuisikulisi. Mõne klassi kohta on mitme vilistlase meenutusi. Ometi on mõni klass, kelle lood on alles mõtetes. Teiste lugusid on küll huvitav lugeda, aga enda oma naudite kindlasti kõige rohkem.

Probleeme on fotomaterjali kättesaamisega. Veel ei ole mul 1958. aasta 1. septembri aktusest ühtki fotot, isegi kohaliku lehe kooli alguse artiklis pole seda. Palun vaadake oma albumid läbi, äkki leiate. Kõige vähem on Arnold Pauli pärandis esimese kümne lennu kohta fotosid. Need oleksid teretulnud.

Avaldame täna lühendatult mälestuste esimese ja viimase loo: 1. lennu 11.a klassi elust kirjutas Toomas Alatalu ja 50. lennu 12.c klassi loo autor on Katrin Kiisk. Ülejäänud 48 lendu (123 klassi) mahuvad sinna vahele.

Igasugused materjalid on oodatud aadressil mari@ylejoe.parnu.ee või Tallinna maantee 40a.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles