Retsept

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Kõrvitsa-šokolaadikook

5 dl jahu
3 muna
1 dl suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillsuhkrut
4 dl riivitud kõrvitsat
150 g šokolaadi
1,5–2 dl hapukoort

Riivi kõrvits keskmise jämeduseni. Klopi munad lahti, lisa suhkur, küpsetuspulbriga segatud jahu, hapukoor ja sulatatud šokolaad. Sega ja vala küpsetuspaberiga kaetud ümmargusse koogivormi. Küpseta 45 minutit 200kraadise ahju keskmises osas.

Sille Varblane


Kõrvitsarisoto

50 g võid
8 šalottsibulat
2 küüslauguküünt
300 g risotoriisi
1,5 dl valget kuiva veini
400 g tükeldatud kõrvitsat
1 l kana- või köögiviljapuljongit
100 g riivitud Parmesani
peotäis hakitud peterselli,
sool, must pipar

Sulata kastrulis või, lisa hakitud sibulad ja küüslauguküüned ning prae klaasjaks. Lisa riis ja kuumuta paar minutit pidevalt segades. Vala juurde vein ja lase keema tõusta. Sega sisse tükeldatud kõrvits ja kaks detsiliitrit puljongit. Kuumuta pidevalt segades ja puljongit lisades 20 minutit, kuni leem on riisi imendunud. Lisa petersell, Parmesan ja maitsesta soola-pipraga.

Toidutare.ee
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles