Lasteaed särab nagu pärl metsa veeres

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tammiste lasteaia juhataja Daily Harjaks (paremal) ja majandusjuhataja Age Pilter sätivad veel ehitajatelt kätte saamata majas mööblit.
Tammiste lasteaia juhataja Daily Harjaks (paremal) ja majandusjuhataja Age Pilter sätivad veel ehitajatelt kätte saamata majas mööblit. Foto: Urmas Luik

Tammiste valmiva lasteaia juhataja Daily Harjaks ja majandusjuhataja Age Pilter säravad, nagu oleks neil sünnipäev, kuigi ees ootab käbe töö. Neil on vaja sisustada Saialille elurajooni naabruses Kellukese tee äärde kerkinud hoone, kus avamise järel saab koha 76 mudilast ja tööd 17 inimest, peale nende muusikaõpetaja.

“Meil tuleb kaupa järjest juurde, ehituse lõpetamine ja möbleerimine käib korraga. Kui siin saavad süsteemid seadistatud, võime avamisele mõelda, aga millal, seda tähtaega ma täna välja ei ütle,” seletab juhataja, kes on pärit Tahkuranna vallast.

AS Koger & Partnerid koos OÜ Matekiga on arhitekt Jüri Kliimaski projekti järgi kergitanud põlluserva metsa veerde 1678ruutmeetrise põrandapinnaga värvilise moodulmaja, kus rühmaruumidesse on eraldi sissepääsud ja põneva lahendusega hoone ees annab lastele tegevust mänguväljak.

Suurest teest üle poole kilomeetri kaugemale eraisikult ostetud kinnistule hakkas Sauga vald hädavajalikku lasteaeda ehitama siis, kui oli saanud taotletud asukoha suhtes riigimetsa majandamise keskuselt jäiga vastuse: ei. Nüüd tõdevad sellest kohast mööda sõitjad, et väidetavalt väga väärtusliku metsa asemel on lageraielank.

“Asukoha mõttes on nüüd üks lahendusi see, et linnabussiliin number 16 hakkab sõitma lasteaiani ja seisab siin veerand tundi, et vanemad lastega saaksid bussi peale tagasi,” räägib siitsamast Tammiste külast pärit majandusjuhataja.

Kellukese tee on saanud valla algatusel freeskatte, selle kõrval viib lasteaiani valgustatud kergliiklustee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles